fredag 20 april 2018

Hälsoresultat

Äntligen kom röntgenresultatet även för D.Blizz Lilja! Höfter A/A och armbågar 0, samma fina resultat som hela L-kullen har, d v s nu är alla 7 valpar från Blizz och Leos förra kull röntgade med bästa tänkbara resultat. Bådar gott inför framtida röntgen för A-kullens småttingar :-)

Nu ska vi ögonlysa Lilja och är hon även fri på ögonen ska hon gentestas för vissa genetiska sjukdomar inom labrador, för att vi ska kunna välja rätt hanhundskandidat till henne. Vi har redan ett antal favoriter i kikaren men återkommer till dem när det blir aktuellt.

Vi har även varit och ögonlyst Maya och Deana och bägge hade fina ögon helt utan anmärkningar. Maya har också röntgats och hade fina armbågar (0) men tyvärr ett lindrigt höftledsfel. Till vardagen har det ingen betydelse i fortsätta träning & tävlande inom apportering och jakt. Med rätt partner kan hon även gå i avel i framtiden, men den planerade kullens HD-index ska vara minst 100 och hela kullens höfter ska utvärderas innan vidare planering. Jaktligt sätt verkar Maya lovande och hon är en mycket trevlig retriever att jobba med. Vi ser fram emot att starta henne i jaktprov och viltspårprov och fortsätter allt att vara lika lovande som hittills ser vi även fram emot en valpkull efter henne.

Till Deana har vi också hittat en härlig partner till sommarens löp, en lovande ung tricolor hane som kallas Sixten. Mer info och bilder på hundarna kommer att finnas senare under våren på sidan Planerade kullar!

Nu laddar vi oss inför kommande helger, då alla blivande familjer till A-kullens valpar kommer på besök. Valparna mår bara bra allihopa och vi hoppas att kunna ta ut dem snart för lite lek och bus, om vädret fortsätter vara fint.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar