Valp från oss


Kennel Designerline har uppfödning i liten skala av den arbetande typen av labrador retriever (jaktlabrador) och shetland sheepdog (sheltie).

Kennelns avelshundar är ögonlysta utan anmärkning och labradorerna också friröntgade på höfter och armbågar. Våra avelshundar ska ha en stabil mentalitet och fungera bra socialt i olika sammanhang - detta är väldigt viktigt för oss då just en bra mentalitet hos avelshundar är en av de mest grundläggande i hundavel, oavsett ras.

Målet för labrador är en mentalt och fysisk sund retriever ur dokumenterade friska och framgångsrika arbetslinjer. Vi värdesätter hundar med mycket "will to please" och strävar efter att få fram hundar som är trygga i sig själv och positivt inställda till både människor och andra hundar.

Målet för sheltie är en livlig, harmonisk, lyhörd och lättlärd hund som passar utmärkt för ett flertal aktiviteter. Vi vill få fram en frisk, elegant och rastypisk hund med bra temperament utan nervositet eller rädslor. Våra avelstikar är meriterade på utställningar och har genomfört BPH (Beteende och personlighets beskrivning).

Alla labradorer från kenneln ska röntgas (HD & ED) vid 1-års ålder samt gärna också ögonlysas för att vi ska bättre kunna följa upp avelsarbetet hälsomässigt.


Vid leverans är valparna SKK-registrerade, besiktigade, ID-märkta, avmaskade och vaccinerade. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid valet av valpköpare. Valparna har vistats ute i skog och mark samt umgåtts med flockens andra hundar innan de ska flytta till sina nya ägare. Vi är måna om att de har även fått mycket kontakt med människor och social träning innan dess.

Vi vill gärna hålla kontakten med alla våra valpköpare och Du med en valp från oss är alltid välkommen att ringa eller hälsa på!