Om oss


Matte och Blaser på jaktprov.
Familjen består av Susanna, Seppo och vår son Christopher som är i förskoleålder. Tidigare hunderfarenheter har vi av raserna hovawart, tax, setters och sankt bernhardshund innan retrievern kom i bilden.

Susannas första retriever var en flatcoated retriever och genom henne vaknade intresset för apportering och jaktprov. År 2003 köpte Susanna sin första labrador och under samma år registrerades kennelnamnet Designerline.
Kennelns första valpkull såg dagens ljus i september 2005.               

Kennelmatte med hundarna i
Roslagens skärgård
sommar 2014.
Fågeljakts debuten 2006 gav mersmak och sedan dess har det blivit en hel del jakter på and, fasan och rapphöns, ibland även jakt på skogsfågel. Labradorerna i huset tränar också apportering och startar på prov.

2011 kompletterades flocken med en jaktspaniel. Tillsammans med honom har vi fått nya erfarenheter av att stöta fågel på jakterna, vilket har varit lärorikt.

2016 fick vi en ny ras i kenneln - shetland sheepdog, sheltie. Vi är väldigt nöjda med denna härlig ras och har nu haft våra första två sheltiekullar. Våra shelties tränas i viltspår och ställs ut.

Kenneln finns i Rörvik på Väddö i hjärtat av den vackra Roslagen med fantastiska marker runt omkring. Välkommen till oss!

Kennel Designerline
Susanna Träskelin Friman
& Seppo Friman
Gamla Rörviksvägen 6,
SE-764 93 Väddö
tlf. 076-760 6424
tlf. 0730-39 79 02
e-post: mail till oss

Hushållets hundar på sommaren 2019:
Maya, Deana, Alexa och Rio.