söndag 14 juni 2020

Valparna 2 v gamla

I torsdags blev LG-kullen 2 veckor, vad tiden går fort! Det var dags för första kloklippning och alla 144 små klor blev klippta utan problem :-) Viktkurvorna pekar uppåt hela tiden, alla diar flitigt och verkar hittills må jätte bra. Under första veckan väger vi valparna nästan dagligen, men när vi märker att alla är starka och ökar i vikt, väger vi dem ungefär 2 ggr i veckan.

Dagen till ära öppnade nästan alla sina ögon i torsdags, men synen är fortfarande inte helt utvecklad. Valparna har också börjat höra och reagerar direkt när vi kommer till valplådan - riktigt roligt att se. Doftsinnet finns också på plats och det är häftigt att märka hur valparna känner doften av deras mamma redan långt innan, när hon kommer tillbaka från en rastningsrunda.

Fotograferandet av valparna har dock blivit mycket svårare ;-) de vill inte vara stilla en enda stund när man kommer till valplådan, om inte de har precis ätit sig mätta och sover. Vi ska försöka komma till skott med kameran då, här ett hastigt kort från trängseln i mjölkbaren:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar