onsdag 21 mars 2018

Valparna 2 dygn

Valparna och hundmamman mår utmärkt bra, tack för alla gratulationer och hejarop! Valpningen i måndags gick enkelt och smidigt, och alla valpar var pigga och mycket levnadsglada redan från första andetaget. Blizz är en mycket duktig mamma, hon tvättar och sköter sina små enligt konstens alla regler :-)

De blev totalt 6 valpar, alla svarta, och fördelningen blev två hanar och fyra tikar. Tyvärr är det många som blev utan valp denna gång, och vi hade innerligt hoppats på ännu fler småttingar. Vi planerar dock för en intressant kombination till hösten, där troligtvis kommer både gula och svarta valpar, om planerna går i lås med de föräldradjur vi har tänk på. Mer info läggs ut på sidan "Planerade kullar" under april månad. 

Vi kommer att uppdatera bloggen nu så ofta vi hinner med nya bilder och information om A-kullens utveckling. Hittills har alla ökat i vikt stadigt, från födelsevikten ca 400-450gr till drygt 500gr. Valparna är väldigt jämna i storlek, precis som vid Blizz förra kull med Leo, L-kullen.

Vi vill även passa på och gratulera vår B-kull som fyller 8 år idag! Grattis Balder, Bilbo, Bellis, Bea, Bliss och Birka!

Trängsel till matbaren. När det bara är 6 valpar,
är det ganska gott om platser att välja dock :-)

Blizz sköter så fint sina valpar, än så länge
behöver vi bara finnas i närheten och mata och
rasta henne jämna mellanrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar