onsdag 27 september 2017

Ditt och datt

Vi väntar på att Isis och Blizz ska börja löpa, förmodligen under oktober månad, och det känns som en riktig spännande väntan nu. Vi tror att Isis börjar löpa först, men det återstår att se... Det vi hoppas dock är att det skulle gå lite tid mellan tikarnas löpstart. Det vore enklare med de kommande valpkullarna också :-) Nja, som sagt, återstår att se hur det blir!

Maya har utvecklats fint på sistone och tränas i "jaktlydnad" och lydnad överhuvudtaget. Hon blir snart 6 månader och är en sprallig och busig ungtjej, som behöver fast hand, men samtidigt är hon väldigt snäll, samarbetsvillig och förig. Så det är verkligen trevligt att jobba med henne. Vi har testat på apportering med henne och det funkar bra och på ett naturligt sätt. Därför lägger vi fokus på stadgeträning mm nu (sitt, stanna kvar, inkallning, fotgående och stop) för att ta upp apporteringen igen senare.

Deana som fyllde 1 år nyligen är även hon otroligt trevlig att pyssla med. Vi kör lite utställningsträning med henne ibland och snart ska husse påbörja även kantarell sök träningen med henne. Hon gillar att spåra och viltspår tänkte vi också köra med henne.

Gamla Gemma mår lite si och så, men hänger fortfarande med, dock i betydligt lugnare tempo än förut. Vi myser och gosar med henne lite extra nu och försöker se till att hon har det bra och får vara ifred lite mer från de busiga unghundarna. På lördag fyller hon 12 år tillsammans med sina kullsyskon Siri och Malte från Warbler-kullen (de som fortfarande finns kvar), som var vår första valpkull. Tänk att det redan gått så många år...!

Blaser mår super bra i Dalarna och jobbar och sliter på jakterna. Så fort Isis börjar löpa, kommer vi åka upp och hämta hem honom för att dessa två ska få dejta varandra. Förhoppningsvis tycke uppstå och resulterar en fin kull valpar senare.

Lilla cockern Rio mår också utmärkt enligt färska rapporter från östra Stockholm. Han trivs bra hos sin aktiva "fosterfamilj" och vi ser fram emot att få honom hem igen efter årsskiftet.Äntligen svampsäsong :-) Vi har plockat flitigt
trattkantareller på sistone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar