torsdag 5 januari 2017

God fortsättning

Det nya året har körts igång och vintervädret har kommit och gått jämna mellanrum. Nu blev det riktigt med snö igen och minusgrader och det verkar som om det ska vara så under ett tag. Vi har fått nya hälsningar och rapporter från L-kullens valpar och deras hussar och mattar, och det verkar gå bra för de små krabaterna i varsitt håll. Härligt!

Den egna hundflocken börjar hitta sin "form" nu efter sheltie valpen Deana flyttade in. Det blir ju alltid lite ändringar i flockens hierarki när det kommer in en ny hund. Men allt har gått väldigt bra och trots storleksskillnaden fungerar alla fyra mycket bra ihop.

Om drygt en vecka ska Deana debutera på utställningsringen och det känns spännande. Det är hennes uppfödare som ska ställa ut henne tillsammamns med hennes kullbror Sky som ägs av uppfödaren. Än så länge en inofficiell valputställning, men någonstans måsta man ju börja :-) I mars är det sedan dags för rasspecial och i juni en annan utställning, båda officiella. Vi hoppas på fina utlåtanden på henne och enligt uppfödaren finns det alla förutsättningar då hon verkar vara "lovande" från utställningssynvinkel. Vi får se, vi tycker iaf mycket om henne oavsett hur det blir sedan när hon får börja springa vänstervarv som det heter...:-)

Planerna för en ny valpkull börjar också ta form, sakta men säkert. Vi brukar ju inte ha valpkullar så ofta, men nu har vi dock blivit erbjudna en möjlighet med en lånetik som känns väldigt bra. Tiken beräknas att börja löpa när som helst så det är förmodligen inte så långt kvar tills planerna blir verksamhet. Om allting går som det är tänkt, kommer vi att ha valpar igen i april som är leveransklara i juni. Mer information om dessa planer finns snart under fliken planerade kullar.

Här kommer lite blandade bilder från senaste tiden:

D.Blizz Lexus, Harry, hälsar från Stockholm!


D.Blizz Lancia, Jim, hälsar från Trosa!
Jim myser med familjen :-)


Jim är observant


Enligt färska rapporter går det jätte bra för Lva
och att hon är en naturbegåvning på spår :-)

D.Blizz Lva har redan börjat
viltspårsträningen med
matte Inger!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar