tisdag 22 november 2016

Valparna 7 veckor

Time flies! Senaste veckan med valparna har varit super rolig, men också mycket intensiv! Nu äter valparna 4 gånger per dag, leker och bråkar med varandra all vaken tid och sover, ja emellanåt, men mycket mindre än förut. De nöjer sig inte längre bara att bo i valphage (protesterar högljutt om det blir för tråkigt) utan behöver komma ut och röra på sig mer. Det underlättar ju förstås även för oss med städning att kunna ha dem ute minst en stund varje dag.

Alla blivande valpköpare har nu varit och hälsat på och gosat med valparna och valpvalen är även de klara. Mycket socialträning har stått i schemat och ännu mer miljöträning blir det under denna vecka, för att valparna ska vara väl förberedda för att flytta till sina nya hem nästa vecka. Vi kommer också testa på apporteringsviljan och förmågan, koppelträna med varje valp och ta såklart de dagliga rundorna till skogen med dem om vädret tillåter.

Picknick ute ;-)Blizz uppfostrar valparna och leker med dem men vi tar även in valparnas mormor Gemma till valphagen för ytterligare "språkträning" som det kallas. Det är viktigt att valparna lär sig hundspråket ordentligt och vissa av dem som försökt vara för kaxiga har fått erfara att det är ingen bra väg att vandra...;-) Det är guld värt att ha stabila och trygga vuxna hundar (de bästa brukar vara de äldre tikarna) som mentorer till valparna, som effektivt och bestämt talar om var skåpet står :-)

På måndag morgon är det dags för veterinärbesiktning, id-märkning (chip) och vaccination för hela kullen. Och sedan börjar de små flytta en efter varandra till sina underbara nya hem. Spännande!


Dags att sätta igång kanske..?

När morsan bjuder till lek tackar man inte nej!

Hej hopp det här var kul.
Mycket nytt att upptäcka...

Kul!

Så många dofter och ställen att kolla upp :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar