lördag 10 oktober 2015

Jobbat på landet

Vi har arbetat flitigt på landstället under hösten och hundarna har fått en rejäl dos motion på markerna därute men annars finns det inte mycket aktiviteter att rapportera på hundfronten :-)

Efter vi fällde ner ett flertal stora träd började
 arbetet med att hacka och klyva ved.

Vår fina Gemma  fyllde ju 10 år i september, härliga Blaser blev 7 år i början av oktober och sedan har vi nu bestämt att även Blaser är pensionerad från aktiv träning och jaktprov. Tillsammans med Gemma är han nu husses "motionär hund" och verkar njuta av det till fullo :-) Såklart får labradorerna tillfälle för apportering jämna mellanrum och det tycker dom är riktigt roligt, men några kurser, organiserade träningar ihop med andra eller intensivare "filande av formen" träning gör vi inte längre med dem.

Vi har nära till havet på landet och hundarna älskar att bada
när tillfälle ges. Det finns bra ställen även för
vattenapportering där och då blir det extra kul :-)

Mattes enda hund just nu är lilla jaktcockern Rio och det duger alldeles utmärkt. Rio får träna jaktlydnad (fotgående, stopp signal mm) och fungerar bra som stötande hund på jakterna (i första hand fasan och rapphöns). Någon gång i framtiden kommer det nog finnas en till liten jaktspaniel i huset, dock inte riktigt än :-)

Att plocka blåbär ihop med hundarna är ett utmärkt sätt
att motionera både de två- och fyrbenta. Tävling vem som
plockar mest har varit igång hela hösten och undrar om inte
det är hundarna som leder ligan...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar