söndag 9 oktober 2011

A-prov och apportering

Igår gick SSRK Östras internationella a-prov av stapeln, mestadels i soligt dock lite kallt höstväder. Grattis Peggy Westerlund som med Pepper vann provet och fick CACIT, cert, excellent!

Grattis även Lena B-K som blev tvåa med Day (mamma till vår Mac) och a-provschampion samt till Birgitta Staflund Wiberg som blev trea med Will (pappa till vår Blaser). Mer info om provet och fina bilder tagna av Peter Raneryd finns på östras hemsida http://www.ostra.ssrk.se/

Jag och Blaser var med för att apportera, i första hand på såtarna som inte var med på provet samt för att efterapportera på provsåtarna. Skyttarna var duktiga och hundarna fick jobba rejält. Synd att Gemma är bortlånad över helgen, jag skulle haft nytta av fler hundar.

Blaser. Fotograf: Peter Raneryd. http://www.hundfotografier.se/

Dagens höjdpunkt var en skammad and som jag skickade Blaser på. Den landade i vatten, dök och senare kröp i land på andra sidan av dammen. Han löste uppgiften riktigt bra och helt utan förarstöd, tog löpan i vattnet, jagade anden i dammen, följe upp den på land och efter ett långt intensivt närsök i vassen till slut simmade hem med den lätt påskjutna fågeln. Fick även tillfälle att fortsätta träna dirigering under pågående skytte som det ibland kan bli på a-prov och testa gränserna med en trött hund i det kalla vattnet. Mycket bra träning och även en ny erfarenhet för Blaser att bära väst. Tack snälla Anita O för lånet av västen!

Efter provet följde Heli och Esa från Finland med oss hem. Middag och bastu var välkommet efter en lång dag och ingen av oss hade svårt att somna senare på kvällen... en mysig frukost i levande ljus följde sedan i arla morgonstund innan det var dags för gästerna att åka till båten och tillbaka till grannlandet. Tack för ett trevligt besök :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar