Valp från oss


Kennel Designerline har uppfödning i liten skala av den arbetande typen av labrador retriever (jaktlabrador) och shetland sheepdog (sheltie).

Kennelns avelshundar ska ha en stabil mentalitet och fungera bra socialt i olika sammanhang för att en bra mentalitet hos avelshundar är ju väldigt grundläggande i hundavel oavsett ras.

Vi strävar efter att föda upp labradorer som är mentalt och fysisk sunda ur dokumenterade friska och framgångsrika arbetslinjer. Vi värdesätter hundar med mycket "will to please" och vill få fram hundar som är trygga i sig själv och positivt inställda till både människor och andra hundar. Alla labradorer från kenneln ska röntgas (HD & ED) vid 1-års ålder samt gärna också ögonlysas för att vi ska bättre kunna följa upp avelsarbetet hälsomässigt. Vi önskar att våra valpköpare gör även en Funktionsbeskrivning retriever (Fb-R) och/eller en Beteende- och personlighetsbeskrivning hund (BPH) med sin hund efter den har fyllt 1 år.


Målet för sheltie är en livlig, harmonisk, lyhörd och lättlärd hund som passar utmärkt för ett flertal aktiviteter. Vi vill få fram en frisk, elegant och rastypisk hund med bra temperament utan nervositet och rädslor. Våra avelstikar är ögonlysta, meriterade på utställningar och har genomfört en BPH. Sheltie valparna ögonlyses innan leverans och de ska gärna även ögonlysas som vuxna.
Vid leverans är valparna (oavsett ras) SKK-registrerade, besiktigade, ID-märkta, avmaskade och vaccinerade. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid valet av valpköpare. Valparna har vistats ute i skog och mark samt umgåtts med flockens andra hundar innan de ska flytta till sina nya ägare. Vi är måna om att de har även fått mycket kontakt med människor och social träning innan dess.

Vi vill gärna hålla kontakten med alla våra valpköpare och Du med en valp från oss är alltid välkommen att ringa eller hälsa på!