söndag 26 februari 2023

Inga valpar på gång

Så himla tråkigt besked fick vi på ultraljud med Glory - hon är tyvärr inte dräktig. Vilken besvikelse! Det var som om luften gick ur oss helt. Så fina och lyckade dates som hon hade med fina hanhunden Fill och så säkra vi var på att snart får vi ett härligt gäng valpar att gosa med...Verkligen trist, speciellt för alla underbara familjer som väntat på en valp.

Men så är det med uppfödning. Det händer saker och ting som man inte kan rå över, ibland positiva och ibland negativa. Bara att gilla läget och göra det bästa utav situationer. Båda vår egen Glory och vår fodertik Leia beräknas löpa nästa gång i juni. Vi planerar eventuellt att para bägge två då, beroende lite på när exakt löpstarterna sker (om de passar i sommarens planer) och hur är läget för övrigt i kenneln.

Vi ska börja titta på olika hanhundsalternativ samt några till hälsotester till tikarna för att säkerställa att det inte föreligger några hinder för dräktighet som man kan förebygga. Får se hur det sedan blir med planerna. Blir det två labrador kullar i år, behöver vi skjuta på den planerade sheltiekullen till nästa år. Ja, återstår att se om detta år i kenneln körs med plan B, C eller D...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar